HORECA FAİR EDT

13 – 16 Şubat 2024 tarihlerinde, Fuarizmir /Gaziemir’de sektör profesyonellerinin bir araya geleceği “Horeca Fair Uluslararası Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Perakende, Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Market Ekipmanları Fuarı” na, büyük buluşmaya davet ederiz.

19 – 22 Şubat 2020’de BULUŞUYORUZ.

Ankara Cad. No:97 Bağcılar İşhanı Kat. 6 Bayraklı – İZMİR 

info@glplatformfuar.com

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Sektörel Bilgiler   /  Executive Şef

Executive Şef

Executive şef,  mutfakla ilgili genel anlamda her şeyden sorumlu olan kişidir.  Executive şeflerin sorumluluk alanı oldukça geniştir.  Nasıl bir menü yapılacağı,  bunun nasıl yaratılacağı,  personellerin istihdam edilmesi,  genel anlamda personelin idare edilmesi ve işletme ile ilgili bütün konular executive şef sorumluluğundadır.

Sektörel Anlamda Genişleyen Meslek Gastronomi

Özellikle son yıllarda gastronomi meslek olarak öne çıkmaktadır.  Bu meslek grubu üniversitelerde en fazla tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır.  Üniversite dışında eğitim imkânı da sunan gastronomi meslek olarak uzun vadede çok büyük fırsatlar sunmaktadır.  Mezun olanlar gastronomi hakkında genel bir bilgi sahibi olurken,  yalnızca mutfağa bağlı kalmamaktadır.  Bu işi uluslararası düzeyde şef ve işletmeci anlamında bir kariyer oluşturmak için yapmaktadırlar.  Eğitimler de bu düzeyde verilmektedir. Executive şef eğitim sonrası tecrübe aşamasında kazanılmaktadır.

Gastronominin Fuarla Buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da bu konudaki destekleriyle uluslararası gastronomi kongreleri,  fuarları ve etkinlikleri düzenlenmektedir.  Horeca firmasının fuar organizasyonları içinde yer alan Executive Şef ve uluslararası diğer şeflerin katıldığı,  bu sektörde çok üst düzey isimlerin konuşmacı olarak bulunacağı,  paneller,  uluslararası düzeydeki yabancı şeflerin yemek workshopları,  bu konuda Gurme atölyeleri,  ünlü otel ve restoran firmalarının da katılacağı gastronomi,  zenginliğin sınırlarını zorlayacaktır.  Dünya mutfaklarının buluşma noktasını da oluşturacak olan fuarda,  Türkiye’den ünlü şefler,  Uzak Doğu ve Akdeniz mutfağının lezzetlerini yarıştıracaklar.  Çok renkli stantların bulunacağı fuarda yeni girişimciler yatırımları konusunda kendilerini geliştirme imkânı bulacaklar.   Gıda turizmi açısından ve mutfak sanatları ile bütünleşen gastronomi sektörünün en büyük Buluşmalarından birini düzenlemekteyiz.  Bu konuda fuar süresince pişirme teknikleri,  yemek yapma konusundaki püf noktalar,  en lezzetli yemeklerin yapılma teknikleri,  estetik yemek sunumları,  birçok ünlü şeflerin işletmelerin ve yatırımcıların bir arada olacağı bir organizasyon gerçekleştirmekteyiz.

Horeca Firmasının Fuar Zenginliği

Horeca firmasının geniş bir yelpazede oluşturduğu,  endüstriyel mutfak ekipmanları ile ünlü otel ve restoran işletmecilerinin bir arada olacağı,  aynı zamanda gastronomi sektöründen de ünlü şeflerinin ağırlanacağı fuar organizasyonu,  otelcilik alanında yiyecek içecek kafeterya sektöründeki uluslararası düzeyde profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.  Her geçen gün Gelişmekte ve daha geniş,  çağdaş bir zirveyi yakalama çabasında olan sektör bu anlamda kendini geliştirmeyi hedefleyen,  turizme hizmet eden girişimcileri bu fuar organizasyonunda bir araya getiriyoruz.